Instrainare

Inca inainte de nastere alegi si ti se dau toate elementele constructiei tale interioare, dar nu-i chip sa le imbini, asa incat sa se potriveasca unele cu altele, sa creasca intr-un puzzle coerent. Incerci tot felul de solutii absurde, iti faci iluzii, la scurt timp te bosumfli si te dezumfi, te enervezi, te risipesti, o iei de la capat, dar degeaba. Invaluit in ceata, intuiesti totusi ca undeva exista o hiba sau ca te uiti la proiect cu susul in jos, pentru ca desi din cand in cand inveti cate ceva, stagnarea-ti pare inscrisa-n destin. Nu ti-ai gasit inca sensul, nu simti insotirea ingerului pazitor si nu taci intru glasuirea spiritului. Traiesti instrainat de esenta.

4 răspunsuri to “Instrainare”

 1. ofz Says:

  Stii Alma, exista ceva numit ‘blocajul programatorului’, adica atunci cand omul sta si se uita fix intr-un monitor fara sa aiba habar de ce va urma sau de ce trebuie facut. Viata e un program mai mare, bazat pe inteligenta artificiala si, ca orice program, are capacitate limitata de procesare si stocare. Da-i timp, o sa iasa din blocaj.

 2. nina dumitru Says:

  Pai poate nici nu e esential sa stii ce urmeaza . Asa traiesti in prezent , si il cistigi.
  Eu as privi toate insiruirile din unghiul experientei . Invat experimentind.
  Invat, inca invat .
  Toata viata mea,pina nu demult am considerat-o cu mici exceptii o ratacire.Azi consider ca am invatat .
  Probabil si pentru ca am gasit resortul care astazi ma tine in echilibru si ma ajuta sa ma impac cu mine insami. Sa ma inteleg si sa ma apropii de ce este definitoriu.
  Alma iti urez succes la intilnirea cu tine . Te vei surprinde cit esti de frumoasa. Cred ca increderea este liantul care ne readuce aproape de esenta .
  Toate cele bune!

  • almaalma Says:

   Nina, suflet bland,

   Resortul despre care vorbesti este o piesa esentiala a creatiei noastre ca oameni. Ne conecteaza cu inaltul si ne mentine echilibrul pe pamant, iar a savura prezentul este o atitudine care intotdeauna da roade pline de gust. Sa trec la practica, deci.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: