Zgura

 

Timp de zece zile am trait asfixiati, mai mult morti decat vii, intr-un balon gri, lipicios, inecacios. Pluteau in aer gaze de esapament ce trecusera nonsalante de orice limita admisibila si care ne raneau fatis pe dinauntru, ne ardeau plamanii, ne contaminau sangele, timpul si viata. Inaintam nesiguri prin ceata, ne rugam de mila divina, de vant sau ploaie si intuiam spasiti suferinta din autenticele camere de gazare. Ni s-a facut palpabila agresivitatea progresului distructiv, dar mai cu seama am inteles ca pe cat de revoltati ne simtim din pricini exterioare, pe atat de impasibili ne scaldam uneori aparent neputinciosi in mocirla interioara. Dam vina, aratam cu degetul, ne revoltam, ridicam tonul, avem pretentii si tanjim dupa puritate doar atunci cand culpa-i a altuia. Ignoram insa zgura acumulata in suflet, negura gandurilor, aciditatea trairii si asprimea cuvintelor. Visam la apa cereasca pentru urbe si muritori, dar uitam sa picuram roua pe inflamatii mentale si pe arsuri afective.

2 răspunsuri to “Zgura”

 1. lotusul Says:

  Alma, in general e mult mai simplu sa gasim vinovati exteriori. Cumva asta ne absolva de responsabilitate si ne pastreaza intact narcisismul.
  E vorba de exteriorizare si proiectie.
  Pana la urma si artatul cu degetul spre un destin ce la o adica e nepalpabil, e acelasi lucru. Ne indreptam privirea, gestul, rugamintea, spre ceva ce nu exista in noi.
  Cand de fapt, cu noi ar trebui sa incepem.
  Si orice exercitiu onest incepe cu asumarea propriilor greseli si slabciuni.
  Dar de doua mii de ani, continuam in acelasi ritm.
  Ne deranjeaza paiul din ochii altora si nu vedem barna din ochii nostri.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: