Iluzii

Rememorez cativa pasi lenti sau repezi, dar de cele mai multe ori inevitabili: indragostirea, cladirea cu grija a intimitatii, despartirea sfasietoare, lacrimile insangerate din suflet, detasarea capatata in luni sau poate in ani de lupta impotriva mintii ce te tine ancorata in trecut si, la final, indescifrabila uimire. Ultimul pas este la fel de surprinzator ca si primul, caci, dupa revenirea la obiectivitate, dupa iesirea din cerc, chiar nu intelegi cum de te-ai lasat fascinata de cel ce acum, zarit intamplator pe strada, iti pare sters, neinteresant, lipsit de farmec. Ce mecanism misterios a creat iluzia initiala si te-a impins cu patima in bratele iubirii ? Ce văluri voluptoase se asternusera peste privire ? Cum si cand ia nastere vraja ? Cine o sustine ? Ce spirite o destrama ?

6 răspunsuri to “Iluzii”

 1. MR Says:

  N-am stiut, nu voi stii.. M-am daruit doar si nu m-am mai luat inapoi. Pentru ce, la ce bun, pana cand, nu vom stii niciodata.

 2. Anca Says:

  Intoarcerea la obiectivitate nu ii fura intotdeauna celuilalt farmecul… Poate fi o sansa sa il cunosti asa cum este, fara aura pe care o cream noi, indragostiti fiind.

  • almaalma Says:

   In cazul meu insa, caderea de pe culmi este atat de traumatica si de neasteptata, incat imaginea obiectiva nu mai intereseaza. Farmecul si aura fusesera esenta; ma pusesera in miscare. Cu sufletul zdrelit, curiozitatea este anulata, chiar daca dupa efort am ajuns la obiectivitate.

 3. L. Says:

  Ce faci, insa, atunci cand nu-l zaresti pe strada, ci acasa, in fiecare zi si iti dai seama ca desi locuiti impreuna de multi ani iti este strain,
  Uimirea de a descoperi ca suntem fiinte banale ne-a cuprins pe amandoi, dar lasitatea ne impiedica sa rupem firul subtire care ne tine impreuna.
  Cum si cu ce m-a vrajit? Exact cu ce ma irita acum.
  Ce a sustinut vraja? Credinta mea nebuna ca oamenii se schimba
  De ce s-a terminat? Din cauza compromisurilor pe care le-am facut impotriva a ceea ce stiam ca sunt.
  Si totusi, ce frumos a fost!

  • almaalma Says:

   L.,
   Daca firul nu s-a rupt inca, probabil ca a mai ramas inca ceva de invatat din relatia respectiva. Poate ca esti prea dura cu tine atunci cand gandesti ca lasitatea este singura explicatie plauzibila pentru mentinerea unei realitati incomode. S-a ingustat poteca pe care pasiti, dar inca n-a luat sfarsit. La capatul ei vei intalni libertatea la care ravnesti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: