Extreme

Romania, tara a extremelor. Pe de o parte, cateva fiinte alese, culte, rafinate, ca Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Valeria Seciu, Catalina Buzoianu, etc., ce suporta cu eleganta  degradarea constanta din jur, iar pe de alta, toape la gramada, marlanie acida, ton ridicat, lipsa de scrupule si de educatie elementara. Unii il traduc pe Heidegger cu migala, iti tes destinele cu maiestrie, deschid ferestrele catre lumea larga, sunt toleranti si armoniosi, in timp ce majoritatea se holbeaza irational la televizor, maraie nervos, se zborseste fara motiv, isi demonstreaza intransigenta si-ti inspira teama de a mai iesi pe strada.  Planeaza o ciufutenie de fond, o incrancenare oarba, o intoleranta cleioasa, o acreala pe care o percepi instantaneu de cum pasesti pe scara stramta ce te intampina statica si neputincioasa la Otopeni. Exista cateva oaze de normalitate pe care te bucuri sa le descoperi, dar care nu reusesc sa anihileze rigiditatea agresiva, dispretul, prepotenta, fundamentalismul. Firescul este exceptia. Toxinele din minti, suflete, vorbe si gesturi constituie regula. Sa fie oare vorba despre o boala fara leac ?

3 răspunsuri to “Extreme”

  1. MR Says:

    Sa speram (si sa luptam) ca oazele de normalitate sa devina oceane nesfarsite, ca firescul sa redevina stapan. Sa speram (si sa luptam) ca boala sa aiba leac.

    Nu stiu cum sa spun, in mocirla asta in care ne afundam de ani de zile exista luminite, becuri, lumanari, stele, felinare, amnare, chibrituri. Uneori mi se rupe sufletul, uneori tip de neputinta si revolta, dar intotdeauna (pana acum) sper. Sper ca luminitele se vor inmulti, ca intunericul va fi gelos pe scanteia lor si se va transforma in lumina. Sper ca intr-o zi cei dragi mie sa fie multumiti, sa nu mai fie ‘de sacrificiu’, sa aiba sansele pe care le merita si sa nu mai inotam contra curentului.

    Sa dea Domnul sa aibe leac locul asta binecuvantat si blestemat in acelasi timp.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat: